ЗА АВТОРА

Ваня Димитрова Червенкова е родена в гр. Пловдив на 27.03.1967 год.

През 1990 год. основава първата си еднолична фирма ЕТ "Ваня Червенкова", занимаваща се основно с външнотърговска дейност. Усилено търгува със страни като Македония, Сърбия, Грузия и Турция. През 1991 год. започва производство на високо алкохолни напитки в предприятие "Пектин" гр. Перник, като един от малкото лицензирани производители.
През 1992 год. основава "Никсън Лимитед" ЕООД и построява едно от първите за страната предприятия за производство на алкохолни и безалкохолни напитки на територията на гр. Костинброд. Успешно изнася своята продукция в страни като Грузия и Македония.
През 1997 год. съвместно с руския си партньор откриват "Алианс Интернационал" ООД. Компанията активно се занимава с външнотърговска дейност. По същото време инвестира и в производството на селскостопанска продукция и става най-големият производител на люцерна. В същата година се преориентира в производството на минерална вода, безалкохолни и енергиини напитки като регистрира своя собствена марка "Свежина". Успешно изнася своята продукция в Турция и Израел.
На 27.07.2003 год. на рибния пазар в гр. Варна срещу нея е извършено покушение. Ваня Червенкова е простреляна пред очите на дъщеря си от неизвестен до момента извършител с четири куршума в главата и тялото. След дълго лечение и възстановяване, тя отново се изправя очи в очи със суровият живот и продължава да се бори с него. В края на 2006 год. Ваня Червенкова започва да се занимава с рекламна и издателска дейност и издава първата си книга "Светлина след смъртта", която за кратко време се превръща в бестселър в страната. Книгата е преведена на шест езика и през 2007 год. участва в световния панаир на книгата - Франкфурт, Германия. През същата година издава и първата българска аудио книга.
През 2009 год., Ваня Червенкова поема поста Председател на Съвета на Директорите на акционерното Дружество Интеркапитал груп, като става и акционер в същото. Интеркапитал груп внедрява нов вид услуга за България – платежните терминални устройства под бранда Cashterminal. Иновативната компания залага на вече утвърдени в световен мащаб високи технологии.
През 2016 год. Ваня Червенкова освовава едноличното дружество с ограничена отговорност „Алианс Фарма Груп“. То е собственик на запазената търговска марка „BEVARED“. Компанията се развива изключително динамично и в рамките само на няколко месеца пуска на пазара две хранителни добавки: BEVARED Diet за редуциране на наднорменото тегло и BEVARED Beauty за красива кожа, коса и нокти, както и лимитираният унисекс парфюм с аромати от Ориента AREEJ.
Г-жа Ваня Червенкова участва в много благотворителни проекти и членува в няколко международни дарителски асоциации.

Прочети повече за книгата